Arendalsuka: Norden Tar Styringen Innenfor Autonomi

17.08.2022
20:00 - 22:00
Samferdselsteltet, Norway
Arendal

Velkommen til Samferdselsteltet!

Vi inviterer til en interessant sesjon med gode faglige samtaler, nettverksbygging og underholdning!

Autonome kjøretøy/Automasjon og selvkjøring forventes å bli en av de virkelig store, gjennomgripende transformasjonene i årene som kommer. Potensialet er enormt, både når det gjelder bærekraft, utslippskutt, sikkerhet og forretningsmodeller.

I Norden har vi for vane å være tidlig ute med å teste og ta ny teknologi i bruk – og helst skal vi også delta i å utvikle den. Autonomi og automatisering representerer åpenbare muligheter til å ta global posisjon i overgangen til bærekraftig og utslippsfri mobilitet, til å drive næringsutvikling og til å skape global konkurransekraft.

Norden har kompetanse, et godt etablert samarbeid på alle nivåer og en industri som er klar.

I sesjonen presenterer  vi noen av spydspissene i bransjen som er klare til å kutte utslipp gjennom utslippsfri og autonom teknologi. 

Hva stopper oss? Hva er barrierene og hvordan overvinner vi dem?

Er det det regulatoriske som ikke henger med og politikere som ikke forstår seg på teknologi og dens muligheter?

Er det teknologien som ikke er moden, og hva kan vi i såfall gjøre med det? Eller - er det hver og en av oss som ikke er tøff nok til å sette seg i baksetet?

Ruth Astrid Sæter leder samtalen med spennende og interessante aktører. Vi har en time med faglig program resten blir hyggelig mingling og nettverksbygging mellom alle aktører innenfor moblitets- og transportbransjen. Det blir også lit underholdning og noe spise.

Les mere om arrangementet

Arrangør

ITS Norway, Via Klyngen Nordic Innovation og Zero. 

Contacts

Nina Egeli - Senior Innovation Adviser

Nina Egeli

Senior Innovation Adviser
Internationalization, innovation and business development support, in combination with a strong background in strategy and policy development are main pillars in Nina’s professional life. Through project design and management, she aims to fit market needs with relevant services and opportunities that allows new business partnerships and business projects to prosper.

Twitter   Linkedin