Urban Mountain

 

 

Download:
Project booklet (pdf)
High resolution images
Jury statement (pdf)

Statement from the jury: Urban Mountain stands out as a winner for two important reasons. It consistently scores above the other entries in terms of innovative solutions for sustainability and environmental strategies. And it merges architectural design and environmental strategies in a manner no other entry quite reaches.


Download:
Project booklet (pdf)
High resolution images
Jury statement (pdf)
Pictures from the announcement

 

Short description:
Urban Mountain welcomes people to a new environmental landmark. At street level everybody meets and interacts – public, visitors and people working in the building. They pass through a green garden and atriums. Like ‘green lungs’ it climbs like a mountainside with ledges through the building, absorbing excess CO2 and contributing to a healthy indoor climate in the mall and offices.

 

This proposal wants to create an overall building with outstanding indoor climate throughout the year, and ensure good daylight in all areas of working spaces.

 

Authors: schmidt hammer lassen architects and LOOP architects, Århus DK, COWI DK, COWI NOR, TRANSSOLAR Energietechnik GmbH, München, Vugge til Vugge Danmark.