Urban Mountain

 

Short description:

 

URBAN MOUNTAIN welcomes people to a new environmental landmark. At street level everybody meets and interacts – public, visitors and people working in the building. They pass through a green garden and atriums. Like ‘green lungs’ it climbs like a mountainside with ledges through the building, absorbing excess CO2 and contributing to a healthy indoor climate in the mall and offices.

 

This proposal wants to create an overall building with outstanding indoor climate throughout the year, and ensure good daylight in all areas of working spaces.


Authors: Transsolar Energietechnik GmbH, COWI, schmidt hammer lassen architects, LOOP architects and Vugge til Vugge Danmark.

 

See all the details in the complete proposal submitted:

 

LINK TO ENTRY BOOKLET IN PDF

Statement from the jury: A well made architectural proposal that sees the whole building - with good design and a well developed environmental concept.

 

THE FULL STATEMENT FROM THE JURY WILL SOON BE AVAILABLE.