Top navigasjon

Nordic Built Information Meeting & Signing Event: Danmark

  • Publisert 13.09.2012
Hør direkte fra klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard hvorfor Nordic Built Charter er vejen frem! Nordisk Innovation inviterer dig til at komme og høre mere om Nordic Built-programmet samt at underskrive Nordic Built Charter med lidt ceremoni.
Aktivitet

Time

Fra 01.10.2012
Til 01.10.2012

Sted

KAB, Studiestræde 38, København

Frist

01.10.2012
MELD DIG PÅ!

HVOR: KAB (Billedsalen, 1. sal), indgang fra Studiestræde 38, København
HVORNÅR: 1. oktober 2012 kl. 15-16

 

Agenda


15.00-15.10
Velkommen ved klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard

15.10-15.25
Nordic Built ved projektleder Hans Fridberg
15.25-15.45
Hvorfor har vi underskrevet Nordic Built Charter? Ved Jesper Nygaard, KAB, Stig Christensen, COWI, Louis Becker, Henning Larsen Architects og Jesper Salskov, Velux
15.45-16.00
Officiel Underskrivning af charteret
16.00-                 

Tak for i dag og et glas champagne.

 

 

Hvorfor Nordic Built?
Nordic Built giver dig mulighed for at udvide dit netværk inden for bæredygtigt byggeri og det giver dig adgang til de bedste ideer og kompetencer den nordiske byggebranche har at byde på. Det giver dig mulighed for at være med i forreste række når fremtidens byggeri udvikles og de forretningsmuligheder der ligger i dette.

 

Nordic Built Charter er et ambitiøst og proaktivt dokument, der beskriver den nordiske byggebranches styrker og ambitioner indenfor bæredygtigt og energieffektivt byggeri. Det fungerar som en platform for samarbejde i den nordiske byggebranche, på tværs af grænser og kompetencer.

 

MELD DIG PÅ!

 

 

Baggrund

Nordic Built Charter fungerar som værdigrundlag, som en platform for samarbejde i den nordiske byggebranche på tværs af grænser og kompetencer, og vil resultere i bedre og mere gennemtænkt byggeri samt øget konkurrenceevne hvis det implementeres.

 

Nordic Built Charter blev til i februar 2012, da klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard sammen med sine nordiske kollegaer inviterede til Nordic Built Arena. Arrangementet samlede 65 ledere fra den nordiske byggebranche til et to-dages møde med fokus på, hvordan den nordiske byggebranche kan positionere sig indenfor bæredygtigt byggeri. Deltagernes input blev udviklet til de 10 specifikke principper for bæredygtigt byggeri, som udgør Nordic Built Charter.


Nordic Built Charter blev lanceret i København den 7-8. August, med de første 20 virksomheder, der har underskrevet det, til stede: Skanska Construction, TryggVesta, Pöyry, Uponor, COWI, Energy Management, Henning Larsen Architects, KAB, Velux, Batteríið, EFLA Rådgivende Ingeniører, GCCA, Iceland Green Building Council, Entra, NCC Property Development, Snøhetta, SINTEF Byggforsk og Zero.

 

De tre moduler
Nordic Built er et innovationsprogram startet af de fem nordiske erhvervsministre og vedtaget i oktober 2011. Projektet er finansieret af Nordisk Ministerråd og Nordisk Innovation.

 

Nordic Built gennemføres i tre moduler i perioden 2012-2014. Modulerne omfatter en række aktiviteter, som fortløbende udvikler projektet. Den første del har drejet sig om at definere fælles udfordringer og muligheder i den nordiske byggesektor, hvilket har resulteret i Nordic Built Charter, der er selve kernen i programmet.

 

Den 8. november bliver den anden del af Nordic Built lanceret: I Nordic Built Challenge vil innovatørerer fra byggebranchen og andre brancher blive indbudt til at deltage i en konkurrence om energirenovering af  fem bygninger, en i hvert af de nordiske lande. Målet er at demonstrere Nordic Built Charter i praksis og fremme samarbejde gennem en stimulerende udfordring.


Det sidste modul er et fælles nordisk finansieringsprogram for innovationsprojekter, F&U projekter og demonstrationsprojekter indenfor bæredygtigt byggeri. Der vil være særlig fokus på den eksisterende byggemasse og på implementering af eksisterende løsninger på en økonomisk bæredygtigt måde.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Relatert innhold

Kontakter