Top navigation

Klimaministeren roser byggebranchen og Nordic Built

  • Published 04/10/2012
Yderligere 10 danske aktører underskrev Nordic Built Charter i København den 1. oktober. I alt har Nordic Built nu 27 danske medlemmer. Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard, der var til stede ved arrangementet, roste byggebranchen for sit store engagement.

- Det er kun et halvt år siden grunden til Nordic Built Charter blev lagt på et møde på Schæffergården. Nu har vi et flot dokument foran os, med 10 flotte principper. Godt gået, og tillykke til alle jer, der har underskrevet det og tilsluttet sig Nordic Built, sagde ministeren.

 

Lidegaard er overbevist om, at energirenovering og bæredygtigt byggeri er et af de områder, der kan bidrage til at få gang i det økonomiske hjul igen. Han understreger betydningen af en holistisk tilgang, som er en af de centrale værdier i Nordic Built, og siger, at hvis man ønsker at skabe den forandring, der er nødvendig, så skal man være i stand til at tilbyde et alternativ, der er mere attraktivt end hvad vi har i dag - med bygninger som er til at betale, og samtidig behaglige at være i og at kigge på.

 

Den nordiske tilgang giver, ifølge ministeren, en merværdi til projektet.

 

- Selvom vi i de nordiske lande har forskellige traditioner på byggeområdet, så har vi også et fælles værdigrundlag. Vi skal blive bedre til at samarbejde og udveksle erfaringer.

 

Ministeren afsluttede sin tale med at påpege, at det er nu arbejdet for alvor starter.

 

- Det er nu de 10 principper skal omdannes til noget konkret. Jeg håber at de 20 virksomheder er blevet til 50 når vi mødes igen om et halvt år, sagde han.

 

De danske ambassadører for Nordic Built, VELUX, COWI, KAB og Henning Larsen Architects, var også til stede ved arrangementet for at byde velkommen til de nye medlemmer af Nordic Built.

 

Et af disse er Odense Kommune.

 

- Odense Kommune skriver under på Nordic Built Charter fordi det passer fint ind i de krav vi stiller til os selv. I 2013 tager vi hul på de første 25 millioner til et omfattende energirenoveringsprojekt i kommunen. Hensigten er at skabe beskæftigelse gennem at få lokale håndverkere sat i gang, men også at skabe en større værdi for de mennesker, der bruger bygningerne, sagde borgmester Anker Boye.

 

Se billeder fra arrangementet her!

 

Næste mulighed for at underskrive Nordic Built Charter med lidt ceremoni vil være den 10. december.

 

 

Danskt konkurrencebidrag offentliggjort
Ved arrangementet i København blev det også annonceret, hvilken bygning, der er det danske bidrag til Nordic Built Challenge, en nordisk multidisciplinær konkurrence for bæredygtige løsninger. Den aktuelle bygning er boligafdelingen Ellebo, et lejlighedskompleks i Ballerup, ejet af Ballerup Ejendomsselskab.

 

- Tusindvis af lignende boliger i hele Norden har brug for innovative og effektive løsninger. Således kan gode skalerbare forslag skabe mange nye forretningsmuligheder, siger Jesper Nygård, administrerende direktør i KAB.

 

Nordic Built Challenge vil blive lanceret i Stockholm den 8. november, hvor det vil være muligt at møde ejerne til alle fem bygninger samt møde potentielle samarbejdspartnere i konkurrencen. Mere information og tilmeldning.

 

 

Danske aktører der indtil nu har underskrevet Nordic Built Charter:


COWI
VELUX
KAB
Henning Larsen Architects
Skanska (via Sverige)
NCC (via Sverige
Uponor (via Finland)
Albertslund Kommune
Fredensborg Kommune
Ballerup Kommune
Odense Kommune
Rødovre Kommune
Domea
fsb
Bo-Vest
Boligselskabet Fruehøjgaard
Ballerup ejendomsselskab
Herlev Boligselskab
Nordic Synergy Park Kolding
Boligselskabet Himmerland
Petersen Tegl
Cenergia
BAT-kartellet
Boligforeningen ØsterBo
Arkitektfirmaet C.F. Møller
Teknologisk Institut i Danmark
DTU-Byg

Attachments